controlorul


Multi dintre noi am avut „privilegiul” sa fim controlati in mijloacele de transport.Nu in buzunare ,ci de bilet.Cu scuze de tot felul ,ca n-avem buletinul ,ca o fi, ca o pati ,am tot incercat sa scapam de amenda.Uneori a tinut ,alteori nu.Mi-am adus aminte de o intimplare haioasa , cind asteptam la semafor ,in apropierea unei statii de masina ratb ,unde vreo 6 insi in uniforme incercau sa convinga 2 pusti sa scoata buletinele.

Pe vremea cind ma deplasam cu mijloacele de transport in comun ,pe linia lui 331 pe traseul dintre Piata Dorobanti si TVR intr-un Ikarus d’ala galben portocaliu cu geamuri mari s-a gasit un tip destept sa vina sa controleze biletele.In masina vreo 15 persoane,citeva pe scaune,altele in picioare ,dar toti linga geamurile mari si deschise din cauza caldurii naucitoare.La Piata Dorobanti pe usa din fata se urca zeflemitor un tip in camasa bleu si pantaloni gri, ferm convins ca va ciupi si el vreo spaga mica.Cere biletele unor cucoane ,acestea se conformeaza si vadit iritat ca isi pierde vremea, scruteaza autobuzul aproape gol si ocheste un tip ce statea cu barbia in piept, tolanit pe un scaun .Glont catre el si tare sa se auda peste tot :”Bai hai scularea ca nu-i hotel aici si scoate actele”.Tipul ,putin mahmur, ridica privirea spre controlor si ii spune sa il lase in pace.Bleu-griul continua cu binecunoscuta placa „biletul la control”.Afumatul ,putin enervat intreaba ;„cine esti ma tu de imi ceri mie buletinul?”.„controlu’ba si nu-mi vorbi mie asa…”.” pai arata-mi o legitimatie,ceva..” Agentul ratb scoate arogant un portofel si ii baga,mindru nevoie mare, legitimatia sub nas .Moment in care tipul ii smulge portofelul si il arunca pe geam.„esti nimeni ba acum „ Blocat total controlorul nu stia ce sa spuna.Alerga de la usa la geam si striga de mama focului sa se opreasca masina si biguia ceva de actele lui.Soferul si-a vazut de drum ascultind un post de radio ce-i multumea dorintele melomane iar calatorii rideau de mama focului uitind de caldura ce venea de peste tot.Am coborit rizind ,privind spre controlorul ce o zbughise la fuga spre locul unde banuia ca-si va mai gasi portofelul.Deh,meserie grea si asta de controlor ratb.

3 răspunsuri to “controlorul”

 1. tati Says:

  am ras de m-am spart!

  Apreciază

 2. lorrena Says:

  Haios, zau … Articolul acesta ma duce cu gandul la cat de „nimeni” sunt unii dintre noi fara hartoaga care-i reprezinta … ma rog, vorbind la modul figurat …

  Apreciază

 3. Alexandra Says:

  Taaaare!! Asta mi-aduce aminte de un banc de pe vremea lui ceasca: controlorul in tramvai si lumea murmura: controlorul,controlorul. O baba pe jumate surda: si eu-s maica contra lor! Si una adevarata, auzita chiar de mine. era tramvaiul plin, cu lume pe scara,un tip fuge si cu sufletul la gura ajunge din urma tramvaiul care abia se pornise. Cu ultimele forte intreaba lumea din tramvai: ce tramvai e asta? La care cineva, nu stiu cine ca nu l-am vazut, cu o voce flegmatica pe care o aud si acum, zice: ELECTRIC!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: